Kivien voima

Kivet. Nuo ikiaikaiset, ihanat möykyt, joita luonto meille tarjoaa.

Kun nykymaailman meno ahdistaa, on ihanan rauhallista pysähtyä maagisienkin kivien ääreelle, kuunnella mitä niillä on sanottavanaan. 
Imeä kivistä voimaa, sekä vapauttaa oman mielen sopukoista tunteita, ja ajatuksia.
Hellittää negatiivisista, ja täyttää omaa mieltä, sekä kehoa ilolla, valolla, ja rauhallisuudella. 
Tuntea se kaikki, mistä olemme lähtöisin, 
ja miten yhä edelleen olemme osa sitä. Maapalloa, ja sen kiertokulkua.

Täältä löydät hiukan kivien voimista lisää vinkiksi kivien valintaan.
Ja kun kivi saapuu luoksesi, voi olla ihanaa huomata, miten se asettuu tueksi vierellesi.

Tervetuloa lukemaan ja oppimaan kivistä lisää.

-Akaatti: Suojeleva kivi, joka tuo rauhaa ja tyyneyttä. Antaa elinvoimaa sairaille, sekä väsyneille. Auttaa maadoittumaan, sekä pysymään maadoittuneena. Puhdistaa, rauhoittaa, sekä tasapainottaa kantajansa. Akaatti tuo elinvoimaa, rohkeutta, sekä itseluottamusta.

-Ametisti: Rauhoittava, puhdistava, sekä myönteisesti temperamenttiin vaikuttava kivi. Lievittää tehokkaasti surua, sekä koti-ikävää. Suojeleva kivi, joka vahvistaa henkisyyttä. Ametisti lievittää stressiä, vihaa, ahdistusta, sekä ärtymystä. Erityisen hyvä nk. makuuhuonekivi. Otsachakra.

-Aventuriini: Onnen, sekä sydänterveyden kivi. Aventuriini tuo henkistä, ja fyysistä hyvää oloa, sekä auttaa pääsemään irti murheista. Se voimistaa kantajansa hyvää mieltä, tuoden positiivisuutta elämään. Tämän kiven uskotaan imevän itseensä elektromagneettista säteilyä, ja näin suojaavansa kantajansa myös ympäristön saasteilta. Sydänchakra.

-Hematiitti: Voimakkaasti maadoittava, sekä vahvistava kivi. Kivi antaa elinvoimaa, sekä rohkeutta, ja auttaa keskittymään, sekä muistamaan. Hematiitti tehostaa myös loogista ajattelua. Hematiitti on myös erinomainen rentoutumisen kivi, joka on oiva apuvälinen unensaannissa.

-Jade: Sisältää rauhanomaista voimaa, joka värähtelee positiivisesti kantajalleen. Kivi edustaa ikuisuutta, ja jatkuvuutta. Tämä vuosisatojen ajan mm. koruissa, veistoksissa ja muissa taideteoksissa käytetty kivi symboloi voimaa, kauneutta, viisautta, ja onnea.

-Kalkopyriitti: Uusien alkujen, ja mahdollisuuksien kivi, joka on erityisen suosittu nk. onnenkivenä.   Suojeleva kivi, joka vapauttaa energiatukoksia, avaa, sekä tasapainottaa kaikkia chakroja.  Tämä riikinkukkomaisen värikäs kivi saa sateenkaaren sävynsä kiven rautakuparisulfidin hapettuessa.

-Kalsedoni: Sininen kalsedoni heijastaa rauhallisia tunteita, sekä lievittää katumusta. Se on rehellisyyden ilmaisija, joka hoivaa, ja kutsuu huolehtivia vaistoja pintaan. Kivi suojaa kantajaansa vihaa ja aggressiivisia tunteita vastaan. 

-Kalsiitti, keltainen: Ilon, valon, ja onnen kivi. Se nostaa energiatasoja, ja henkilökohtaista voimaa, sekä omanarvon tunnetta. Sininen: Tämän kiven energia on pehmeää, lempeää, sekä hyvin rauhoittavaa. Mainio yöpöytäkivenä, sekä stressin lievittäjänä. Vihreä: Stressin vapauttamisen kivi, joka tuo tiellemme vaurautta, kun lakkaamme murehtimasta. Vihreä kalsiitti edustaa ansaitsemista sen kaikissa positiivisissa muodoissa.  Oranssi/punainen: Lisää energisyyttä, sekä kohottaa tunnetiloja. Tämän kiven sanotaan nuorentavan sielua, ja auttavan sielua tuntemaan olonsa suojatuksi.

-Karneoli: Elinvoiman, intohimon, sekä rohkeuden kivi. Auttaa karkottamaan vihan surun, kateuden, sekä mustasukkaisuuden. Tasapainottaa tehokkaasti tunne-elämää, ja luo kantajalleen päättäväisyyttä, sekä itsevarmuutta. Karneoli on tärkeimpiä kiviterapian voimakiviä. Sakraalichakra.

-Kvartsi: Kohottaa kantajansa energiaa, ja puhdistaa sekä henkisesti, että fyysisesti. Auttaa moneen särkyyn, sekä kolotukseen.

-Labradoriitti: Mystinen ja suojeleva kivi, niin kutsuttu ”velhon kivi”. Edistää uusien ideoiden, sekä jännittävien mahdollisuuksien syntymistä. Labradoriitti auttaa oman tien löytymisessä. Se edistää, ja vahvistaa myös luovuutta, ja sopii siksi hyvin esimerkiksi kuvittajille, kirjoittajille ja runoilijoille. 

-Lapis lazuli: Kolmannen silmän kivi, joka vahvistaa henkisiä kykyjä, sekä luontaisia lahjoja ja taitoja. Tämä kivi antaa viisautta, sekä rohkaisee pysymään totuudessa. Sopii hyvin johtajille, toimittajille, sekä psykologeille. Sen sanotaan myös aktivoivan muistia. Otsachakra, sekä kurkkuchakra.

-Lumihiutaleobsidiaani: Edustaa puhtautta, sekä tasapainoa. Se maadoittaa kantajansa hyvin, sekä auttaa tunnistamaan stressaavat ajatusmallit, ja vapautumaan niistä. Tämä kivi auttaa havaitsemaan turhat kaavamaisuudet, itsetuhoisuudet, tai henkisen stressin. Sillä on kyky tuoda kaikki tunteesi pintaan tutkittaviksi.

-Malakiitti: Itsensä, sekä muiden hyväksymisen kivi, joka avaa energiatukoksia. Se on sisäisen muutoksen ja parantumisen kivi, ollen kehon ja mielen lempeä hoitaja. Malakiitti suojelee myös sydänchakraa negatiivisilta energioilta, sekä puhdistaa kehoa ympäristön saasteilta.

-Obsidiaani: Imee itseensä negatiivista energiaa, toimien näin kantajallensa puhdistajana, ja tehden tilaa luovuudelle. Se toimi myös opettajana henkisellä polulla. Suojeleva, sekä vahvasti maadoittava, muuntumisen kivi. Auttaa pitämään jalat maassa.

-Onyx: Väkevän ja vahvan energian omaava kivi. Auttaa pääsemään irti negatiivisista ajatusmalleista, sekä rajoitteista, jotka kumpuavat pelosta. Onyx tarjoaa voimakasta suojelua, sekä vahvistaa, ja tuo keskittymistä, sekä tahdonvoimaa. Onyx työntää kantajaansa jatkuvasti eteenpäin elämässään.

Punainen jaspis: Vahvasti maadoittava, sekä rauhoittava kivi, joka tukee jälleensyntymisen, sekä uuden alun ajatusta. Se tasapainottaa aggressioita, sekä dynaamisia energioita. Auttaa kantajaansa pitämään kiinni omista rajoistaan. Sillä on erittäin suojaava voima. Auttaa käsittelemään piilotettuja tunteita, nostamalla ne esiin. Juurichakra.

-Ruusukvartsi: Rakkauden, ja romantiikan kivi, joka toimii sisäisen rakkauden herättäjänä. Kivi opettaa anteeksiantoa, sekä lohduttaa rakkauden tuomissa sydänsuruissa. Tämä kivi säteilee ympärilleen rakkautta, ja empaattista energiaa. Ruusukvartsilla on rauhoittavaa, sekä lohduttavaa voimaa. Se on sydänchakran lempeä tasapainottaja.

-Savukvartsi: Selkeyttävä, sekä ajatuksia kirkastava kivi, joka suojelee ja maadoittaa kantajansa sekä fyysisesti, että henkisesti. Tämä kivi vahvistaa yhteyttä, sekä luottamusta valomaailmaan. Sillä on taito imeä negatiivista energiaa itseensä, ja vapauttaa se sitten maahan.

-Seleniitti: Valkoinen seleniitti on hyvin voimakas kivi, itse asiassa se on yksi vahvimmista parantavista kivistä. Kolmannen silmän, sekä kruunuchakran kivi. 

Sitriini: Tämä kivi edistää luovuutta, mielikuvitusta, runsautta, sekä menestystä. Artisteille erinomaisesti sopiva kivi. Se lisää tahdovoimaa, kestävyyttä, sekä energiaa, ja on pullollaan aurinkoista energiaa.  Solar plexus.

-Sodaliitti: Selkeyttävä logiikan, sekä rationaalisuuden kivi. ”Runoilija kivi”, joka tasapainottaa mielen, ja rauhoittaa ajatusvirran, sekä auttaa näin muistamaan. Tukee hyvin kirjoitustyötä, ja voi olla apuna riitojen, sekä erimielisyyksien selvittelyssä. Sodaliitti voi olla avuksi mm. uniongelmien ja ahdistuksen hallitsemisessa. Kurkkuchakra

-Tiikerinsilmä: Itseluottamuksen, sekä rohkeuden kivi. Antaa voimaa, sekä auttaa jaksamaan elämän vastoinkäymisissä. Karkottaa huolen, murheen, sekä masennuksen. Vahvistaa energiavirtauksia kehossa, sekä avaa mahdollisia tukoksia. Voimakkaasti energiaa välittävä kivi, joka parantaa itsetuntoa, ja vähentää stressiä.

-Turmaliini: Tehokas suojelija, puhdistaja, sekä maadoittaja. Erityisen hyvä kivi ”ahdistuskivenä”. Turmaliini on mainio suoja, kun ympärillä on energiasyöppöjä, sekä kaikesta valittavia ihmisiä. Turmaliini tuo kantajalleen positiivisuuttaa, auttaa puhdistamaan auraa, sekä avaamaan chakroja.

-Unakiitti: Sisäisen voiman kivi, jolla on läheinen yhteys luontoäidin kanssa. Tämä niin kutsuttu ”peikkokivi” auttaa suojelemaan henkilökohtaista voimaa, sekä omia rajoja. Mainio kivi kohottamaan itsetuntoa, sekä itsearvostusta. Unakiitti hoitaa ja tasapainottaa tunnekehoa, sekä poistaa tukoksia kehosta. 

-Vuorikristalli: Hyvä yleiskivi, jota voi käyttää tukena monenlaisten ongelmien ratkaisemisessa. Hyvän olon, sekä voiman kivi. Vuorikide parantaa elämänlaatua, lisää onnellisuuden tunnetta, sekä karkottaa kielteisyyttä. Se tasapainottaa hyvin myös energiakeskukset. Kruunuchakra.